Activiteiten
pitstop
Maak nu een pitstop en gebruik de crisis voor een check up

Dat was de kop boven het artikel in het FD van Mathijs Bouman. Waarin hij aangeeft dat deze corona crisis ooit voorbij gaat. Het duurt langer of korter maar eens gaan we weer verder waar we nu met z’n allen tot stilstand zijn gekomen of minstens in de vertraging zijn gegaan. 

Wat moeten MKB ondernemers in die tussentijd doen? Uiteraard overleven en gebruik maken van alle steunmaatregelen. Maar je kunt nog iets doen: ambitieuze plannen maken of nu het personeel trainen in iets wat je altijd al hebt willen verbeteren. Het is nu de tijd om je bedrijf te vernieuwen. De kosten om dit nu te doen zijn vele malen lager dan in goede tijden. Mathijs maakt een mooie vergelijking met de Formule 1.

Want wat doet Max Verstappen als er een ongeluk op het circuit is gebeurd en de virtual safety car iedereen verplicht om langzaam te rijden? Ze maken als het even kan direct een pitstop. Als je dertig procent langzamer moet rijden, is zo’n pitstop relatief voordelig. De tijd van de bandenwissel blijft hetzelfde, maar het aantal meters voorsprong dat de coureur verliest is geringer. Nu ‘investeren’ in nieuwe banden is relatief goedkoop.

Ben jij nu ook in de ‘virtual safety car’ rondjes aan het rijden? Dan is het wellicht voor jouw bedrijf ook een goed moment om een pitstop te maken. Wij kunnen daarbij helpen:

Individuele coaching van jezelf of medewerkers die het juist door de crisis misschien extra moeilijk hebben. 

Wat is mooier dan deze tijd gebruiken om een bandenwissel te maken die je bij het open gooien van de race kunt gebruiken om een extra versnelling te realiseren?

Wij kunnen dit doen als we ook in de gelegenheid zijn om de voorgeschreven veiligheidsmaatregelen in acht te nemen. Dat betekent dat we een indoor en outdoor coachingsruimte hebben gemaakt die geschikt zijn voor minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Daarnaast werken we natuurlijk op afstand met opdrachten en conference calls.

 

Dit bericht is geplaatst op 20-04-2020