X

Aanmelden of informatie aanvragen

  Ik wil me graag aanmeldenIk heb een vraag

  Uw naam*

  Uw e-mail*

  Telefoon

  Datum activiteit

  Vraag en/of opmerking

  Coaching
  Mentale Golfcoaching

  Mentale golfcoaching betreft het beinvloeden van je mentale staat. Veel golfspelers, zowel amateurs als professionals, slaan betere ballen op de drivingrange dan in een wedstrijd. Is goed te verklaren, want lichaam en geest zijn één en een kleine verandering in je lichaam (spanning) door een verandering in je geest (overtuiging, emotie, gedachte) heeft een groot effect op de bal. Door visualisatie, ontspanning, concentratie, herkaderen en andere mentale technieken leren we je het vermogen, waarmee je die goede ballen die je kùnt slaan, ook slaat als het nódig is.

  Standaard traject, maatwerk oplossing
  Ook hier beginnen we met een intakegesprek om te kijken of het klikt. Een belangrijke voorwaarde om samen te werken. Dan krijg je een voorstel met aantal sessies, de kosten en de onderwerpen of interventies die je mag verwachten. En dan gaan we aan de slag!

  Een uitspraak van een coachee, welke het effect van coaching goed weergeeft:
  “Vooraf kon ik moeilijk inschatten wat me te wachten stond. Ik had al wel voor mijzelf bepaald dat ik –en overigens iedere golfer– er verstandig aan had gedaan om mezelf te gaan verbeteren op het mentale vlak. Immers bepaalt dit voor een groot deel de score en het plezier. Ik bedacht me dan ook dat het vreemd is dat iedereen druk is op de driving range maar nagenoeg niemand werkt aan zijn of haar mentale verbeterpunten. Onze gesprekken vooraf, de tips in de baan en de evaluatie achteraf hebben mijn verwachtingen overtroffen. De dag erna liep ik 21 stablefordpunten op 9 holes en dat was lang geleden”
  Edwin van Baal, hcp 14,7