Activiteiten
Soulcollage ®, als je gedrag je in de weg zit

Wanneer je soms dingen doet die je liever anders zou doen is het handig om eens te onderzoeken waar dat gedrag vandaan komt. Dat kan natuurlijk op vele manieren. Een verrassende en veelzijdige manier is het maken van Soulcollages®

SoulCollage® is een creatieve en verrassende methode om je innerlijk weten te raadplegen. Je maakt collages op handzame kaarten en met het SoulCollage® proces gaat de kaart tot je spreken. Zo kun je op een speelse manier delen van jezelf activeren en integreren die voorheen onbekend of onbereikbaar waren. Voor het maken van de collages heb je de keuze uit een grote hoeveelheid mooie afbeeldingen en met behulp van de passe-partout lukt het iedereen om bijzondere kaarten te maken.

Seena Frost is de grondlegger van SoulCollage
Creativiteit, spiritualiteit en psychologie waren de drie grote passies van Seena. Ze was theologe, psychologe en relatietherapeut en heeft met SoulCollage® in de jaren ’80 een methode ontwikkeld waarin deze passies samenkomen.

Seena B. FrostSeena: “Met SoulCollage® maak je een visueel dagboek dat je door de jaren heen steeds kunt aanvullen. Jouw SoulCollage® kaarten zullen je helpen je innerlijke diversiteit te (h)erkennen en te begrijpen. Dit geldt voor zowel de mooie kanten in jezelf en de kanten die je leuk vindt, als voor je schaduwkanten en kanten die je misschien liever niet zou hebben.

Een SoulCollage® verzameling is jouw verhaal. Het is een tastbare manier om jezelf te kennen in je diversiteit en diepte. Je kunt je kaarten intuïtief raadplegen en wijsheid in jezelf ontdekken die je zal verbazen. Naast dit alles is het maken van de kaarten gewoon leuk! Je zult van jouw verzameling kaarten gaan houden. Het is een spiegel van jezelf en je ziel, uitgebeeld in vele kaarten. Of die verzameling nou bestaat uit vijf of uit honderd kaarten”.

Samen met creatief therapeute Yolande Rommers ontwikkelden we een training Jouw Natuurlijke Authentieke Grootsheid waarin dit Soulcollage proces een van de technieken is die gebruikt wordt. Daarmee wordt op een creatieve manier je onbewuste aangesproken en bewust gemaakt. Dit helpt bij het leren kennen van je eigen gedrag. Als je je gedrag kent en herkent kun je er iets mee doen. Op deze manier draagt Soulcollage bij aan lekkerder in je vel zitten en groei.

Dit bericht is geplaatst op 05-09-2016