Activiteiten
persoonlijke ontwikkeling
Burn out klachten onder young professionals gestegen

In 2022 gaf een kwart van de Young Professionals aan burn-out klachten te ervaren blijkt uit cijfers  van TNO. Medewerkers in de leeftijd van 18 tot 34 jaar blijken extra kwetsbaar.Het aandeel van verzuim door werkgerelateerde psychische klachten stijgt ook. 

TNO deed op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid onderzoek naar burn-outklachten onder jonge werkenden (in de leeftijd van 18 tot en met 34 jaar). In het rapport wordt ook gekeken naar het aantal verzuimdagen in de afgelopen 12 maanden en of in de afgelopen 12 maanden is verzuimd ten gevolge van psychische klachten, overspannenheid of burn-out waarbij de klachten volgens de jonge werknemer deels of volledig het gevolg zijn van werk.

Kwalitatief onderzoek in focus groep

In een focusgroep kwam naar voren dat de oorzaken van de stress voornamelijk op 3 vlakken liggen:

  1. Prestatiedruk om aan de hoge verwachtingen te voldoen
  2. Onzekerheid in het leven zowel in het carrièreperspectief, als in maatschappelijke ontwikkelingen, als financieel
  3. Sociale druk door social media maar ook familie en vrienden

Hoe kun je hier als jong volwassene nou mee omgaan?

Dan gaat het over het versterken van je eigen authentieke zelf. Waar sta je voor in het leven en hoe veerkrachtig ben je om met alle druk die er op je pad komt om te gaan? Om te gaan op een manier die zorgt dat jezelf overeind blijft.  Dat kun je doen door stil te staan en te reflecteren op WAAROM je dingen doet. En niet alleen op WAT en HOE. Deze houding en vaardigheden leer je in de unieke training Young Professional. Een training met individuele coaching, een trainingsdag in Nederland en als hoogtepunt een 5-daagse trektocht door de natuur van de Haute Savoie. Juist daar, weg van de alledaagse werkelijkheid, ontstaat een intensiteit waardoor je je open stelt voor de herkenning van je kwaliteiten, blokkades en zwakheden. Je wordt zowel fysiek als geestelijk uitgedaagd.  Door groepsgesprekken, meditatieve elementen en individuele coaching krijg je steeds beter inzicht in jezelf. Hierdoor komt er een verandertraject op gang wat anders niet te bereiken is. Hierdoor is de verandering duurzaam en bestendig.

Wanneer je meer wilt weten over deze training klik hier voor meer informatie

Dit bericht is geplaatst op 24-04-2024