Activiteiten
5 Goede voornemens dit jaar

Stoppen met roken en meer sporten kennen we allemaal wel. Voor managers zijn er meer goede voornemens die het nieuwe jaar een vliegende start kunnen geven. Deze 5 zijn een goede start van 2016.

  1. WORD GEZONDER

Een medewerker die iedere dag kuchend binnenkomt lopen en ieder half uur een rookpauze nodig heeft moedig je aan om een gezondere levensstijl te hanteren. Zet zelf het goede voorbeeld en zorg dat je mentaal, fysiek en emotioneel in goede conditie bent. Door meer te sporten en gezonder te eten word je bovendien zelf ook productiever en gelukkiger.

  1. WORD EEN BETERE LEIDER.

Een effectieve leider zijn is een van de grote uitdagingen van álle ondernemers. Zorg dit jaar dat je altijd zicht houdt op je doelen terwijl je taken delegeert, het moraal hoog houdt en tegelijkertijd een creatieve omgeving creëert voor je medewerkers.

  1. WERK MINDER

Natuurlijk zijn er een aantal managers die lachend 60 uur in de week werken, maar voor de meesten is het ronduit onverstandig. Iedere wakkere minuut aan het werk zijn is de snelste weg naar een burn-out. Ook vergeet je sneller het uiteindelijke doel van je onderneming, omdat je bezig bent met de dagelijkse brandjes te blussen. Dus neem dit jaar gerust eens vaker een lang weekend vrij of ga op vakantie. Breng tijd door met je vrienden en familie en zeker zo belangrijk: met jezelf.

  1. BLIJF LEREN

Blijf je hele leven lang leren. Of je nu online cursussen volgt of naar een avondschool gaat, blijf tijd investeren in nieuwe vaardigheden. Bijvoorbeeld marketing, programmeren of spreken voor groep mensen: er is altijd wel iets de moeite waard om (opnieuw) te leren.

  1. WORD VEERKRACHTIG

Veerkrachtige mensen hebben  ‘ rijkere’ doelen voor  ogen die hen krachtiger maken. Ontwikkel dit jaar voor jezelf die rijkere doelen zodat je  daarmee in staat bent om in tijden van stress goed te blijven functioneren.

 

 

Dit bericht is geplaatst op 12-01-2016